Miro Thuis heeft een groot aantal woningen / panden in de wijk die verschillen qua ligging, grootte en indeling. De bewoner heeft een woning voor zichzelf of deelt een woning met iemand anders. Een bewoner heeft altijd een eigen slaapkamer. Een pand kan opgedeeld zijn in meerdere woningen waarbij er sprake is van een gezamenlijke voordeur en een eigen voordeur.

Bij de plaatsing van een bewoner wordt geprobeerd zoveel mogelijk rekening te houden met de samenstelling van de bewoners in de wijk.

Er is 1 inloophuis waar alle bewoners welkom zijn. Hier kunnen bewoners langs komen voor vragen, elkaar ontmoeten en een bakje koffie drinken. Kortom een sociale ontmoetingsplaats waar altijd een medewerker aanwezig is.

De woningen worden kaal opgeleverd. De bewoner is zelf verantwoordelijk voor de inrichting van de woning. Een aansprakelijkheidsverzekering is verplicht. Een inboedelverzekering wordt aangeraden.

Huisdieren zijn niet toegestaan bij Miro Thuis.

Wij verwachten dat een bewoner zich opstelt als een goede huurder en buur. Bij overlast neemt Miro Thuis passende maatregelen. Bij overlast kan een bewoner de woning  kwijtraken en /of de kans op urgentie verspelen.

De huur voor de woning wordt uit de WMO betaald. Bewoners betalen afhankelijk van hun inkomen, leeftijd  en situatie een eigen bijdrage aan het Centraal Administratie Kantoor (CAK).